Harvard Business school expansion urban design

Address
Harvard University, Boston, USA

Team
Young Zhang  

Scale
Extra large 

State
Scheme 

Type
Urban Design  Cultural 

Time
2004 

Area
65,000㎡

Partner


BRING THE HARVARD YARD TO THE RIVER

The existing highway at both sides of Charles River not only prohibit the accessibility of pedestrian to the river banks from Harvard Campus, but also generates enormous levels of noise distributing the adjacent student residence. Reconfiguring the relationship between highway infrastructure, building, and the river therefore making the pervious confronted relationship into a harmony is the driver of this proposal:

  Bring the Charles River into Campus by cutting water peninsula and creating public space around it

  Camouflaging the river front recreational public programs; bringing urban public activities to the river without diminishing the river bank landscape and environment qualities

  Increasing the building density by infill strategy and simultaneously creating well defined courtyard spaces

上翻 下翻
关闭