Shenzhen Longcheng Southern Square Roof Structure Design

Address

Team
 

Scale
Large 

State
Completed 

Type
Exhibition  Complex  Commercial 

Time
2017 

Area
2,130㎡

Partner


 

The umbrellas are installed on top of the outdoor shopping Centre in Longcheng plaza developed by Vanke. The spacious roof garden on top of the shopping centre can be directly accessed from the plaza and gradually rises to the rooftop level.

These umbrellas are mainly used to shelter the atrium space from rain and direct sunlight.  The concept of umbrellas inspired by dandelions, which weightlessly flutter and strew on the top of roof garden, softening the harsh boundaries generated by surrounding massive building volumes.

The umbrellas are arranged on purposely at different levels, which leave space and gaps to discharge the pressure in case of strong wind. The shaded roof garden has become a popular public space for local citizens and visitors.

The components of these umbrellas adopt modularization design that enables the factory-based prefabrication and site-based assembling can be operated at the same time. This largely shortens the construction timetable for Vanke.

上翻 下翻
关闭