Pingshan Dawan Cultural Plaza

Address
Pingshan District, Shenzhen, China

Team
Young Zhang   Stone   Benz  

Scale
Middle 

State
Completed 

Type
Commercial  Office 

Time
2013 

Area
21000㎡

Partner


 

It is a triangle site with an introverted courtyard, which presents itself through an extraordinary 80 meters slab on its south, facing the grand BYD Road. On its east, a group of four-story single buildings initiate a dialogue with Pingshan River, urban village on the opposite bank and Daiwanshiju habitat-Hakka culture heritage. It also preserves a view from the high-density apartment buildings adjacent to the west. A 24-hour open courtyard shaped by the portico, pleasant lanes and landscape are the essential elements to construct an ideal urban life. 
We create a similar effect of a glazing wall by using prefabricated concrete structural component to support the facade, at the meanwhile, incorporating the shadings. 

上翻 下翻
关闭